Profunda Diving

De duikreferentie in Aalst en omgeving

Contact opnemen >

Onze opleiding

De basisopleiding onder NELOS is het brevet van 1*Duiker. Doel van deze opleiding is jou de basiskennis en -vaardigheden bij te brengen voor je eerste onderwaterbeleving. Tweemaal per jaar (februari/maart en september/oktober) starten wij met een groepsopleiding waarbij je samen met de andere kandidaten je kennis en vaardigheden kan opbouwen. Je kan echter ook buiten deze periodes de opleiding tot 1*Duiker aanvatten en hoeft dus niet te wachten. Omdat de nadruk ligt op praktijk streven wij ernaar je zo snelmogelijk Tijdens de opleiding streven wij naar een permanente en indien nodig persoonlijk evaluatie waarbij onze instructeurs jouw vooruitgang opvolgen. Je begint in het zwembad waar je de nodige vaardigheden opbouwt tot je klaar bent voor je eerste buitenduik. Voor de meerderheid van onze kandidaten neemt deze zwembadopleiding 6 tot 8 weken in beslag. Hiermee onderscheiden wij ons van commerciéle duikscholen waar het vaak vele maanden duurt voordat je effectief kan duiken of stopt de begeleiding abrupt na het voorziene aantal lessen.

Na enkele weken kan je dus al een eerste echte duikervaring opdoen, uiteraard onder begeleiding van een zeer ervaren instructeur. Samen met hem dien je minimaal 5 buitenduiken - welke we doopduiken noemen - uit te voeren. Kwestie van onze kandidaten in een comfortabele omgeving de eerste keer aan de diepte te laten gewennen wordt de eerste doopduik meestal in een diep zwembad (Nemo - duiktank - ...) uitgevoerd. Na 5 doopduiken mag je het brevet 1*Duiker op jouw naam schrijven waarna de duiken tot 20 m mag uitvoeren.

Samengevat:

  • Theorie: Verplichting tot bijwonen van enkele theoretische lessen om jou de basiskennis bij te brengen. Voor het brevet 1*Duiker is er echter geen theoretisch examen.
  • Praktijk: Minimum 5 doopduiken uitvoeren waarbij je de instructeur aantoont dat je de basisvaardigheden onder de knie hebt.
  • Dieptebeperking: Beperking dien je hier met een korrel zout te nemen. Als 1*Duiker mag je reeds duiken uitvoeren tot maximum 20 meter.

Na deze basis opleiding is er bij ons de mogelijkheid om verder te groeien en te genieten van de duiksport in een professioneel kader.

Ik heb reeds een brevet

Je hebt nu je eerste duikbrevet behaald en er is ongetwijfeld een nieuwe wereld voor je opengegaan. Maar wist je dat die fantastische ervaring nog maar het begin was van wat je onder water allemaal kunt beleven?
Een aantal duikers behalen via een commercieel duikcentrum snel een basisbrevet in tropische wateren en daar stopt het avontuur voor hen. Verder trainen en hogere brevetten behalen kost immers dikwijls veel geld waardoor velen van hen spijtig genoeg afhaken. Maar wist je dat het ook anders kan?
Ook bij ons kun je hele mooie duiken maken en naarmate je verder traint en hogere brevetten behaalt kan en mag je steeds verder gaan in je duikervaring. Je mag al wat dieper en je ziet andere dingen. Gaandeweg leer je ook meer en meer over wat je precies allemaal beleeft onder het wateroppervlak en hoe het precies zit met de fauna en flora. Ben je gepassioneerd dan heeft leren duiken bij ons een bijkomende voordeel. De omstandigheden in onze wateren worden meestal omschreven als moeilijker en uitdagender (slechte zichtbaarheid, stroming, koude, ...).
Leren duiken in onze wateren betekent dus ook ervaring opdoen in moeilijke omstandigheden, Belgische en Nederlandse duikers worden hierdoor dan ook meestal aanzien als duikers met een ruime en diepgaande ervaring. Een goede reden dus om ook hier te duiken! Verder heeft iedere liga ook wel zijn eigen regeltjes maar ook dat hoeft geen probleem te zijn. Heb je reeds een duikbrevet dan hoef je niet vanaf nul te herbeginnen. Onze liga NELOS kan in vele gevallen jouw duikbrevet snel en eenvoudig inschalen waarbij jouw ervaring erkend wordt en je dus direct over een brevet kan beschikken. Wil je hier meer info over dan helpen wij je graag verder! Heb je al leren duiken in het buitenland en heb je de smaak te pakken gekregen?
Wil je ook in onze contreien duiken? Of ben je gewoon opzoek naar een leuke duikclub? Wees welkom bij Profunda Diving!